اخبار, کانن

۷ نکته حرفه ای برای عکاسی با دوربین کانن از مسابقات ورزشی و اتومبیل‌رانی

آموزش عکاسی از مسابقات ایتومبیل رانی با دوربین کانن

آموزش عکاسی از مسابقات ایتومبیل رانی با دوربین کانن

نکاتی برای عکاسی بی‌نظیر با دوربین کانن از مسابقات ورزشی

 

عکاسی با دوربین کانن را دوست دارید ؟ تمایل دارید تا از ماسبقات ورزشی و صحنه های پر تحرک عکسهایی بسیار خیره کننده بگیرید  ؟

من عاشق عکاسی از مسابقات هستم و در این مقاله کلی نکات عملی و تکنیک‌های کاربردی برای ارتقاء عکس‌های شما به اشتراک می‌گذارم. در این مطلب توضیح می‌دهم:

  • بهترین دوربین‌ها و لنزها برای عکاسی از ماشین‌های مسابقه‌ای

  • چطور تنظیمات مناسب را برای ثبت تصاویر شارپ (یا عمدی تار!) انتخاب کنید

  • ترفندهایی برای ثبت تصاویر خلاقانه

  • و نکات بسیار بیشتر!

اگر آماده‌اید که مثل حرفه‌ای‌ها از ماشین‌های مسابقه‌ای عکس بگیرید، بیایید شروع کنیم!


۱. تجهیزات مناسب همراه داشته باشید

عکاسی از مسابقات نیازمند تجهیزات خاصی است. البته عالی می‌شد اگر تجهیزات مهم نبودند، ولی واقعیت این است که برای ثبت حرکات پرجزئیات ماشین‌ها، باید دوربین و لنزهای خاصی داشته باشید.

به طور خاص توصیه می‌کنم دوربینی با فوکوس خودکار قوی تهیه کنید. بعضی مدل‌ها حتی قابلیت ردیابی خودرو دارند. اگر توان خرید بهترین دوربین‌ها را ندارید، اشکالی ندارد؛ فقط سعی کنید بهترین دوربینی را که بودجه‌تان اجازه می‌دهد بخرید، کاملاً با آن آشنا شوید و بیشترین بهره را از آن ببرید.

همچنین حتماً یک لنز تله‌فوتو همراه داشته باشید. یک لنز زوم کانن ۲۰۰-۷۰ میلی‌متری گزینه فوق‌العاده‌ای است: در فاصله ۲۰۰ میلی‌متر می‌توانید جزئیات ماشین‌ها را شکار کنید و در فاصله ۷۰ میلی‌متر صحنه‌های وسیع‌تر را ثبت نمایید. حتی لنزهای کیت ۲۰۰-۵۵ میلی‌متری هم قابل قبول‌اند، هرچند کیفیت اپتیک و فوکوس آنها پایین‌تر است.

اگر استطاعتش را دارید، دو دوربین همراه خود ببرید: یکی با لنز تله برای نمای نزدیک و یکی با لنز کوتاه‌تر برای ثبت نماهای عریض و خلاقانه. اگر فقط یک دوربین  کانن دارید، حواستان باشد موقع تعویض لنز، لحظات حساس را از دست ندهید!


آموزش عکاسی در نمایندگی دوربین کانن در ایران

این متن در رابطه با آموزش عکاسی از مسابقات با دوربین کانن ی باشد

۲. از پیش روی مسیر فوکوس کنید

در ابتدای کار با عکاسی مسابقات، حتماً باید سیستم فوکوس خودکار دوربین‌تان را خوب یاد بگیرید. یک جاده پررفت‌وآمد پیدا کنید و روی ماشین‌های عبوری تمرین فوکوس کنید.

بررسی کنید دوربین‌تان چقدر خوب می‌تواند سوژه‌های سریع را دنبال کند. اگر عالی بود، خیلی خوب؛ در غیر این صورت بهتر است از روش دستی استفاده کنید: دوربین را روی فوکوس دستی بگذارید، روی نقطه‌ای مشخص از مسیر فوکوس کنید و منتظر آمدن ماشین شوید.

به محض ظاهر شدن ماشین، دکمه شاتر را بزنید. همچنین از حالت عکاسی پیاپی (Burst Mode) استفاده کنید تا شانس گرفتن عکس شارپ بیشتر شود.

هر پیست مسابقه‌ای یک خط ایده‌آل برای حرکت ماشین‌ها دارد؛ بنابراین بیشتر خودروها از مسیر مشخصی عبور خواهند کرد.


۳. عکس‌های خلاقانه با تکنیک پنینگ بگیرید

پنینگ تکنیکی است که شامل حرکت دادن دوربین همزمان با سوژه و کاهش سرعت شاتر می‌شود و باعث می‌شود حس سرعت و قدرت در عکس‌هایتان ثبت شود.

شاتر را روی حدود ۱/۳۰ ثانیه تنظیم کنید (این عدد باید با توجه به سرعت حرکت ماشین‌ها تغییر کند)، فوکوس کنید و دوربین را همراه حرکت خودرو بچرخانید. حتماً چندین عکس پشت‌سرهم بگیرید چون احتمال خطا زیاد است.

وقتی پنینگ درست انجام شود، خودرو نسبتاً شارپ و پس‌زمینه به طور زیبایی محو می‌شود. اگر نتیجه مطلوب نشد، سرعت‌های شاتر مختلف را امتحان کنید تا بهترین افکت را پیدا کنید.

نکته: چون سرعت شاتر پایین است، باید ISO را در کمترین مقدار و دیافراگم را بسته‌تر نگه دارید تا نوردهی درست باشد و عمق میدان بیشتری داشته باشید که کمک می‌کند فوکوس راحت‌تر انجام شود.


۴. تجهیزات کمکی همراه داشته باشید

علاوه بر دوربین و لنز، بهتر است یک سه‌پایه یا مونوپاد هم همراه خود داشته باشید. این تجهیزات باعث می‌شوند عکس‌های شارپ‌تری بگیرید و عکاسی طولانی مدت برایتان راحت‌تر شود.

سه‌پایه‌ها پایدارتر هستند، اما مونوپادها سبک‌ترند و جابه‌جایی راحت‌تری دارند. بسته به سبک کارتان یکی را انتخاب کنید.

اما توجه داشته باشید که حتی با وجود سه‌پایه یا مونوپاد، اگر سرعت شاتر کافی نباشد (مثلاً زیر ۱/۱۰۰۰ ثانیه)، باز هم تصویرتان تار خواهد شد چون خودروها بسیار سریع حرکت می‌کنند.


۵. از تار شدن ماشین‌ها نترسید!

در برخی شرایط، نیازی نیست که همیشه ماشین‌ها کاملاً شارپ باشند. می‌توانید عمداً آنها را محو کنید تا حس سرعت بیشتری به تصویر بدهید.

کافی است روی پس‌زمینه (مثلاً تماشاگران) فوکوس کنید، سرعت شاتر را کمی کاهش دهید (مثلاً روی ۱/۲۵۰ ثانیه)، و موقع عبور خودرو عکس بگیرید. در این حالت، تماشاگران شارپ و ماشین‌ها کمی محو خواهند شد و تصویر خاص و متفاوتی خلق می‌کنید.

مثل همیشه چندین بار با سرعت‌های مختلف آزمایش کنید و بهترین نتیجه را پیدا کنید.


۶. زاویه دید خود را تغییر دهید

بیشتر عکاسان مسابقات از جایگاه تماشاگران عکاسی می‌کنند. اما اگر می‌خواهید تصاویرتان خاص‌تر باشد، بهتر است از زوایای متفاوت استفاده کنید:

  • زاویه پایین نزدیک به سطح زمین

  • زاویه بالا از سکوها یا پل‌ها

  • تغییر زاویه دوربین (مثلاً کج کردن دوربین در زاویه ۴۵ درجه) برای القای حس حرکت و سرعت

می‌توانید حتی دوربین را روی مونوپاد نصب کنید و با ریموت کنترل از بالا روی مسیر مسابقه عکس بگیرید.

ایده این است که تنوع در پرتفوی خود ایجاد کنید و چند عکس متفاوت در هر جلسه عکاسی داشته باشید.


۷. از توقف‌های پیت عکاسی کنید

عکاسی از توقف‌های پیت (Pit Stops) یکی از هیجان‌انگیزترین بخش‌های عکاسی مسابقه‌ای است.

بعضی پیست‌ها امکان خرید “پیت پس” (مجوز ورود به خط پیت) را می‌دهند. اگر توانستید این مجوز را تهیه کنید، فرصت طلایی برای عکاسی نزدیک از تیم‌های فنی و راننده‌ها خواهید داشت.

البته باید بسیار مراقب باشید که مزاحمتی برای اعضای تیم ایجاد نکنید و از خودتان هم محافظت کنید.

لنزهای واید (مثلاً ۱۶-۳۵ میلی‌متری) برای ثبت این صحنه‌ها عالی هستند و حس انرژی و شلوغی را به خوبی منتقل می‌کنند.

گاهی در برخی مسابقات اجازه می‌دهند از روی دیوار پیت عبور کنید (البته با پوشیدن لباس ضدحریق). در این حالت می‌توانید در فاصله بسیار نزدیک از ماشین‌ها و خدمه عکاسی کنید و تصاویر منحصر به فردی بگیرید.


جمع‌بندی نکات عکاسی از مسابقات

عکاسی از ماشین‌های مسابقه‌ای می‌تواند چالش‌برانگیز ولی فوق‌العاده هیجان‌انگیز باشد.

هر فرصتی برای نزدیک شدن به خط مسابقه را غنیمت بشمارید. اگر توانایی مالی داشتید، حتماً یک پیت پس تهیه کنید. تجهیزات ممکن است گران باشند، اما با آنچه دارید بهترین نتیجه را بگیرید و به مرور زمان ارتقاء دهید.

در نهایت، مهم‌ترین نکته این است که با عشق و اشتیاق عکس بگیرید و از این تجربه فوق‌العاده لذت ببرید!

تهیه و تنظیم : اطمینان | نمایندگی فروش دوربین کانن در ایران 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *